Artiklen, jeg linker til, er på engelsk, så jeg ved ikke, om den bryder reglerne. Jeg har også bevaret den engelske titel, mest fordi jeg synes, det er dårlig stil at forsøge at oversætte den. @SorteKanin@feddit.dk sig lige til, hvis det er uønsket.

Jeg synes, artiklen meget godt beskriver, hvad der sker, når fællesskaber vokser for hurtigt, og det passer også meget godt på, hvad jeg synes, der er sket for /r/denmark. Man går fra at være en landsby hvor mange kender hinanden, hvor værdier hersker og hvor man tør skrive fra hjertet til at være en “landsby for fremmede” hvor regler hersker og hvor man ofte har paraderne oppe, når man svarer eller poster.

Der er mange communities/fællesskaber, der er meget værre end /r/danmark, men når nu en del af os (fornemmer jeg) migrerer netop derfra, synes jeg, det er relevant at nævne.

Jeg ved ikke helt, hvad jeg vil med indlæget. Måske er det bare et inderligt ønske om at finde mig en ny landsby, der ikke vokser sig alt for stor alt for hurtig og ender som en “togstation, jeg befinder mig på” frem for en “togstation, jeg er en del af”. Jeg har oplevet det første alt for mange gange i mit online-liv, og jeg er lidt træt af det. Men måske er det bare uundgåeligt?

  • @SorteKanin@feddit.dkM
    link
    fedilink
    dansk
    0
    edit-2
    1 year ago

    Artiklen, jeg linker til, er på engelsk

    Som jeg ser det er det fint at linke til engelsk indhold, hvis intentionen er at diskutere det på dansk/ud fra et dansk synspunkt. Så det er helt fint.

    I forhold til artiklen:

    Generelt set er jeg enig men det jeg ikke er sikker på er dette: Er det hurtig tilvækst der gør det, eller er det bare et spørgsmål om skala? Altså kan det virkelig passe at du kan bibeholde den “landsbykultur” de snakker om hvis bare man gror langsomt nok? Hvad hvis man gror laaaangsomt op til en million medlemmer? Kan det virkelig passe at man stadig kan have den kultur? Jeg synes det lyder usandsynligt. Jeg tror både væksthastighed og størrelse (uanset hvor hurtigt du når til den størrelse) spiller ind.

    • @MildlyArdvark@feddit.dkOP
      link
      fedilink
      dansk
      01 year ago

      Jeg tror, du har ret, og det er vel også det, der er sket med /r/denmark; den er vokset stille og roligt (måske mere eksponentielt-agtigt de seneste år) så det føles mere som om, man taler med tilfældige fremmede nu, end det gjorde i starten. Til trods for det, er min fornemmelse, at der klart er noget særligt kulturelt ved /r/denmark. Noget jeg ikke finder andre steder. Så det er lykkedes at bevare landsbyen samtidigt med at den udvikles i takt med at der kommer nye til. Men alligevel føler jeg mig lidt fremmedgjort derinde.

      Der findes nogle andre subs, som er store, men som jeg føler et nærere slægtskab med. Men om det er en “ægte” landsbyfølelse, eller om jeg bare projicerer min identitet ind i de subs og forstiller mig, at alle andre er som mig, og derfor er vi “ens”, det ved jeg ikke. Jeg hælder i virkeligheden nok til det sidste.

      • Andreas
        link
        fedilink
        dansk
        01 year ago

        /r/Denmark med sina 300K subscribers kan knappt klassificeras som landsbygden, den (och andra stora nationalsubredditer) är de tågstationer i artikeln då man 1) passerar genom subben utan att tillhöra den, blir man bannlyst eller dör är det ingen som bryr sig 2) möter inga konsekvenser när man är otrevlig mot andra utan att bryta mot reglerna 3) har en röst som väger ingenting eftersom det är Reddit admins och community mods som styr.