• @Underbroen@feddit.dk
    link
    fedilink
    76 months ago

    Åh det lugter af endnu en opgave til politiet, som de hverken har tid eller ressourcer til. Jeg er ked af, at Hummelgaard nu igen har fået stjålet sin cykel, men er det her den bedste løsning? Hvem skal gøre det i praksis?

  • @drkt@feddit.dk
    link
    fedilink
    4
    edit-2
    6 months ago

    Jeg vil gerne have lidt bedre styr på vores cykler; jeg hader at låse min cykel fast i byen for jeg stoler ikke på at folk vil ringe til politiet hvis de ser en person klippe min lås op og jeg stoler da i hvert fald ikke på de der låse der kun gør at baghjulet ikke kan dreje. Der var ingen der ringede til politiet da jeg løftede min knallert halvvejs igennem Horsens som om der var bremseskive-lås på. Den var bare flad, men jeg kunne også have været ved at stjæle den. Der var heller ingen der ringede da min knallert blev smadret og brudt ind i selvom den stod i et område med høj fod-trafik.

    Jeg stoler dog heller ikke på at politiet faktisk ville bruge den nye magt til at gøre noget, fordi her i Horsens kunne de sgu fange mange bilister hver weekend hvis de bare gad at patruljere.

  • @letraset@feddit.dk
    link
    fedilink
    dansk
    36 months ago

    At tjekke stelnummer lyder lidt bøvlet. I England har de https://www.bikeregister.com/, en privatejet og politigodkendt database over registrerede cykler i landet. Det er frivilligt, og koster mellem 120-300 DKK at registrere sin cykel. Ved den billigste løsning får man blot et klistermærke at sætte på cyklen (hvilket jeg ikke forestiller mig har den store effekt), mens man med det to dyrere muligheder “tatoverer” sin cykel med et registreringsnummer. Det skal så files af for at fjerne det.

    De mener selv det fungerer godt som afskrækkende middel mod tyveri. Min anekdotiske erfaring er, at den eneste cykel jeg har ejet herovre som jeg tatoverede med deres “permanent marking kit”, er den eneste der ikke er blevet stjålet (endnu 🤞). De to andre blev nakket. Vi taler ikke om dyre cykler her, men brugte enkeltgears pendlercykler (£100 på eBay).

    Jeg er ikke meget for en privatejet løsning, men jeg er heller ikke meget for at miste mit transportmiddel i tide og utide, så det var en afvejning af principper og bekvemmelighed.

    • @Klorofyl@feddit.dkM
      link
      fedilink
      26 months ago

      Kunne man ikke støbe en chip ind i stellet. Lige som en kat har en i nakken. Så kunne politiet stå med en scanner i et lyskryds.

      • @letraset@feddit.dk
        link
        fedilink
        16 months ago

        Jo, det synes jeg lyder som en fin idé. Støbe den ind i stellet vil nok være lidt svært at sætte i værk, medmindre man kunne finde en løsning der fungerede globalt. En global løsning lyder dog enormt ambitiøst, så en RFID som foreslået andetsteds i kommentarerne lyder som en behændig mellemvej.

        Jeg ved vel at mærke ikke for tamper-proof en sådan løsning er.

  • @SpoopyKing
    link
    26 months ago

    Jeg troede at denne titel var en “A møøse once bit my sister” joke

  • @SorteKanin@feddit.dkOPM
    link
    fedilink
    26 months ago

    Det er vel egentlig ikke anderledes end at politiet kan tjekke nummerplader på biler, så jeg har egentlig ikke noget imod det.

    • @DreadPotato@sopuli.xyz
      link
      fedilink
      56 months ago

      Så længe de selv står for at finde det på cyklen, så har jeg intet problem med det. Jeg ANER ikke hvor stelnummeret er på min cykel, og den er også altid møgbeskidt så hvis de vil vide det må de sgu selv få snavsede fingre.

      • @President_Pyrus@feddit.dkM
        link
        fedilink
        26 months ago

        På min står det lige under hvor pedalerne sidder fast på stellet. Og så er stelnummeret endda dækket af bremsekablerne, så det ikke kan læses…

      • @SorteKanin@feddit.dkOPM
        link
        fedilink
        26 months ago

        Jeg er sikker på de godt ved hvor det står.

        Alternativt kunne cykler måske udstyres med en chip der nemt kan scannes? Hvis ikke det allerede er tilfældet.

        • @DreadPotato@sopuli.xyz
          link
          fedilink
          5
          edit-2
          6 months ago

          Sidst jeg blev stoppet på cykel (en del år siden dog) der anede betjenten intet og blev temmelig irriteret over at jeg ikke vidste det. Så det måtte jeg, under vrede beskyldinger om tyveri fra betjenten, stå midt om natten og vende og dreje min cykel for at finde…han var bare en kæmpe idiot.

          Et RFID tag de kan scanne ville være en fin løsning, hvis man kan sikre det godt nok mod manipulation.

    • @HejMedDig@feddit.dk
      link
      fedilink
      46 months ago

      Bort set fra at de ikke behøver at stoppe din bil for at kontrollere nummerplader.

      Jeg vil i hvert fald blive meget træt, hvis politiet finder på at stoppe mig en regnvåd mandag morgen, fordi andre ikke kan finde ud af at lade andres ting være