Een open vraag aan de Feddit gemeenschap, erg benieuwd wat jullie ervan maken.

  • @hfdh@feddit.nl
    link
    fedilink
    Nederlands
    71 year ago

    Ik hoorde hiervan via Reddit nieuws. Ik heb nooit iets met Reddit gedaan, maar ik dacht: even proberen. Het belangrijkste vind ik altijd geen censuur of uitsluiting en respect voor privacy.

    De Lemmy app die ik gebruik Jerboa (f-droid) is stabiel en snel tijdens gebruik, dus bevalt me prima.

    Ik denk dat een gedecentraliseerd internet het beste is voor de gewone man.

    • @GalileoHumpkins@feddit.nlOP
      link
      fedilink
      Nederlands
      21 year ago

      Leuk om te lezen dat je het via het nieuws hebt opgepikt over de Reddit Outage! De Jerboa is ook een aanrader inderdaad, voor iedereen die het nog niet heeft geprobeerd. Ik denk dat soortgelijke apps ook de gebruiksvriendelijkheid kunnen verhogen, benieuwd of er 3P apps van Reddit worden omgebouwd om te gebruiken met Lemmy! Zeker eens met het punt van privacy, dat staat bij commerciële platformen als Reddit sterk onder druk, omdat men daar meer en meer waarde uit kan halen voor het bedrijf.

    • @GalileoHumpkins@feddit.nlOP
      link
      fedilink
      Nederlands
      2
      edit-2
      1 year ago

      Verder denk ik dat censuur of uitsluiting een lastiger punt is binnen dit onderwerp. Ik zou niet graag op een online forum willen inloggen waar een volledige vrijheid van meningsuiting bestaat. Ik denk dat het een gezond principe is dat de beheerders van een forum gezamenlijk een ethische en morele set aan regels opstellen en dat meningsuiting daar binnen dient te vallen.

      Op Reddit is dat lastig te realiseren, want er zijn nu eenmaal zaken die het platform niet toe laat om allerlei uiteenlopende redenen. Per subreddit zijn er wel verschillen in wat toegestaan is, maar alles valt onder de Reddit regels/tos. Binnen een Lemmy instance is er van één of enkele beheerders voor die specifieke instance. Zelfs al is de ontwikkelaar het oneens met de regels die op de instance zijn opgesteld, dan kan die instance tot een bepaald punt wel blijven functioneren. Hierdoor kan het per instance worden bepaald wat voor regels worden gehanteerd, wat in principe het beste is voor de eindgebruiker, die kan namelijk goed kiezen wat diegene passend vind.

      In essentie pleit ik eigenlijk voor een terugkeer naar de internet standaarden (protocollen) waar ActivityPub conceptueel onder valt, in plaats van wat we de laatste jaren veelal gedaan hebben door plaats te nemen in ‘cosy walled gardens’.